Search

Leroy volgt de beroepsbegeleidende leerweg

Leroy Hermsen (24) volgt de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) Maatschappelijke zorg en verpleegkundige bij Dichterbij. Hij werkt 28 uur per week als begeleider bij een woonlocatie in Cuijk en gaat daarnaast een dag naar school. “Een ideale mix. Ik heb in korte tijd zó veel geleerd!”

Geweldige kans

“Na mijn studie Toerisme en recreatie ben ik in de horeca gaan werken, maar in coronatijd kwam ik erachter dat mijn hart daar toch niet echt naar uitgaat. Wat dan wel? Ik kan goed met mensen omgaan, ook met kinderen, dus toen mijn familie opperde dat ik Dichterbij misschien wel op mijn plek zou zijn, heb ik meteen gebeld om te informeren naar de mogelijkheden om me om te scholen. Tijdens dat gesprek kwam de optie van de BBL-opleiding voorbij, betaald door Dichterbij. Een geweldige kans waarover ik niet lang hoefde na te denken.”

Dichterbij Jolande en Leroy

Geweldig naar mijn zin

“Jolanda is behulpzaam en gezellig. Ze houdt ervan om samen klusjes in huis te doen, vraagt altijd of ze kan helpen met het vouwen van de was of stofzuigen. Ze baalde er als enige niet van toen laatst de vaatwasmachine stuk ging, haha. Samen afwassen en ondertussen lekker kletsen, daar geniet ze echt van. En dat maakt die huishoudelijke taken voor mij en mijn collega’s ook een stuk leuker!

We spelen ook vaak Mens-erger-je-niet. Soms wordt ze daar wat onrustig van; Jolanda is gevoelig voor spanningen. Als ze dan mijn pion van het bord werkt, verontschuldigt ze zich altijd. ‘Sorry, Leroy, sorry, het is maar een spelletje, hè.’ Maar om mij hoeft ze zich geen zorgen te maken. Ik heb het geweldig naar mijn zin; bij Dichterbij, op de groep en tijdens ons spelletje Mens-erger-je-niet.”

Wil jij net als Leroy ook een verschil maken in het leven van mensen met een verstandelijke beperking? Maak werk van je talent en ga voor een BBL opleiding bij Dichterbij. 

Met andere ogen

“De eerste maanden werkte ik altijd met iemand samen, maar sinds een paar weken draai ik mijn diensten zelfstandig. Het heeft me verrast hoe goed me dat afgaat. Ik ben in korte tijd veel steviger in mijn schoenen komen te staan. Ik durf beslissingen te nemen, ook voor mijn collega’s als zij er niet zijn, en voel me comfortabel bij de verantwoordelijkheid die ik als begeleider voor de cliënten heb. 

Door dit werk ben ik ook met andere ogen gaan kijken naar mensen met een verstandelijke beperking. Het zijn pure, eerlijke mensen die zeggen wat ze vinden en geen masker kunnen opzetten als ze een dag niet lekker in hun vel zitten. Dat maakt ze misschien wat kwetsbaarder, maar zeker niet zielig. Ze kunnen en weten hartstikke veel. Ik probeer ze dan ook zo veel mogelijk verantwoordelijkheid te geven. Het is tenslotte hún huis, waar ik mag meedoen.”

Ontdekkingsreis

“Ik had dit een jaar geleden niet verwacht, maar deze sprong in het diepe bevalt me uitstekend. Ik word vakkundig en aandachtig begeleid, heb fijne collega’s, een goede klik met de cliënten en merk dat ik mezelf elke dag verder ontwikkel. Ik vind het mooi dat Dichterbij mensen als ik een kans geeft en zo veel werk maakt van het ontplooien van talent. Dat hoor ik ook van mijn klasgenoten, van wie de meesten ook bij Dichterbij werken.

Lijkt het jou ook wat om in de gehandicaptenzorg aan de slag te gaan? Bel dan eens – ook als je nog geen ervaring in de zorg hebt – om te bespreken wat jouw mogelijkheden zijn. Met een goede dosis nieuwsgierigheid kun je ver komen. Mijn ontdekkingsreis zit er in elk geval nog lang niet op.”

Neem contact op

Weet je nog niet precies wat jij wilt, maar wil je wel graag de mogelijkheden bespreken? Neem gerust contact met ons op via
088-7540000 of info@dichterbij.nl. We horen graag van je!

Geen vacature missen?

We houden je graag op de hoogte van nieuwe vacatures. Laat ons weten waar je voorkeur ligt, dan ontvang je de passende vacatures direct in je mailbox.