Search

De week van stagiaires Tessa en Merengue

Hoe ziet de week van een (verpleegkundige) stagiaire eruit? Tessa en Merengue laten het zien. Ze geven een inkijkje in hun werkweek. “Als stagiaire mag ik mijn eigen planning maken en daginvulling verzorgen voor onze cliënten. Ik heb altijd een gediplomeerd collega naast me die met mij meedenkt als ik vragen heb.”

Dag 1

09.00 – Even voorstellen
“Hallo, ik ben Tessa en ik ben 3e-jaars student Verpleegkundige en loop op dit moment stage binnen Dichterbij. Op deze pagina laat ik, samen met Merengue, zien hoe onze stageweek eruit ziet!”

11.00 uur – Mijn stageplaats
“Ik loop stage op de Winterheide in Gennep. Hier wonen 6 mannen en vrouwen boven de 50 met een ernstige meervoudige beperking (EMB). 4 van deze bewoners zitten in een rolstoel. Je merkt dat de bewoners ouder worden; alles gaat namelijk steeds iets minder makkelijk. Hierdoor wordt de zorg ook zwaarder. Bewoners kunnen steeds minder zelf en hebben meer begeleiding vanuit de zorg nodig. Ik ondersteun de bewoners tijdens het eten, maar ook met activiteiten en bewegen.”

Dag 2

09.00 uur – Even voorstellen
“Hallo, ik ben Merengue en ben 20 jaar. Ik volg de opleiding Verpleegkundige op Roc Boxmeer en zit nu in het laatste jaar. Ik loop momenteel stage bij Dichterbij op de Hummeltjeshof. Dit is een bijzondere woongroep met kinderen met een ernstige meervoudige beperking.”

14:00 uur – Samen paardrijden

“Samen met onze bewoners ben ik naar de TMS geweest (Therapeutic Motion Simulation). Hier kunnen bewoners mooie momenten beleven door te ervaren hoe het is om motor te rijden, te dansen, paardrijden en nog veel meer. Zoals je ziet genieten ze hier heel erg van!”

Dag 3

08.00 uur – Samen ontbijten
“Goedemorgen! Ik begon mijn dienst met het lezen van de overdracht. Hierin staan alle dingen die de afgelopen dagen zijn gebeurd.
Daarna heb ik een rondje gemaakt om te kijken welke bewoners er al wakker zijn en begon ik samen met een collega aan de ochtendzorg. We hebben de bewoners gedoucht, aangekleed en daarna zijn we lekker gaan ontbijten!

12.00 uur – Therapeutic Motion Simulation (TMS)

“Onze bewoners gaan niet naar dagbesteding. Bij ons op de woning wordt namelijk de complete daginvulling verzorgd. Zo gaan de bewoners bijvoorbeeld met vrijwilligers naar de TMS. Ook gaan we regelmatig lekker wandelen of fietsen.”

14.00 – Wandelen met Marco
“Als stagiaire mag ik mijn eigen planning maken en daginvulling verzorgen voor onze cliënten. Ik heb altijd een gediplomeerd collega naast me die met mij meedenkt als ik vragen heb. Zelf kan ik enorm genieten van de wandelingen met onze bewoners!”

Dag 4

11.00 uur – Gymmen bij De Sprong
“Samen met de bewoners ben ik gaan gymmen bij dagbesteding “De Sprong”. Hier bieden ze elke dag een mooi programma aan van belevingsgerichte activiteiten, spel- en ontwikkeling. Zoals je ziet hebben we een mooie ballenbak gemaakt! De bewoners vinden het super leuk om daar doorheen te gaan!”

13.30 uur – Verpleegtechnische handelingen

“Als stagiaire Verpleegkundige kom je ook binnen de gehandicaptenzorg verpleegtechnische handelingen tegen. Denk bijvoorbeeld aan het toedienen van sondevoeding of het bedienen van de tillift.”

Dag 5

08.30 uur – Speciaal ontbijt
“Goedemorgen! Onze week ‘Aan het roer’ zit er bijna op. Inmiddels hebben we alweer lekker ontbeten. Bij ons op de woning eten de bewoners in de ochtend vaak een boterham. De bewoners met ernstige slikproblematiek krijgen een papje of een brood papje.

Deze ochtend hebben we ook een lekkere fruit smoothie gemaakt! Normaal is dit een portie fruit maar dit kan met een beetje creativiteit dus ook omgetoverd worden tot een smoothie! Lekker!”

19.00 uur – Broodje knakworst
“Mmm we hebben een heerlijk broodje knakworst gegeten! Dit valt met een beetje bouillon goed glad te malen. Het ziet er wel anders uit maar wordt er zeker niet minder lekker op!

Zo meteen brengen we enkele bewoners naar bed en ruimen we alles op en gaan we rapporteren voor de avonddienst.

Hopelijk hebben Merengue en ik jullie een goed beeld gegeven van hoe het is om bij Dichterbij stage te lopen.”

Wil je net als Tessa en Merengue ook stage lopen bij Dichterbij? Bekijk dan onze stagemogelijkheden